onKernelRequest
onKernelResponse

Wat kan jij doen?

Benieuwd wat jij kan doen om de geldstromen te laten vloeien in het voordeel van mens en planeet? Ontdek hieronder hoe jij het verschil kan maken.

Stapels geldmunten onder de loep op een groene achtergrond

Bekijk de scores van jouw bank

Check de scores van jouw bank op verschillende thema’s zoals gendergelijkheid, klimaatverandering tegengaan of wapens uitsluiten.

Vergelijk deze vervolgens met de scores van andere banken.

Laat van je horen

Ben je het niet eens met wat jouw bank met je geld doet? Laat het hen weten en stuur een klachtenbrief!

hand steekt brief in rode brievenbus
twee handen knippen krediet kaart in twee

Verander van bank

Ontevreden over het gedrag van je bank? Stap dan over naar een bank die het beter doet. Dankzij bankswitching, de gratis bankoverstapdienst, regelen banken onderling de nodige administratie. Dit kan voor zowel spaar- als zichtrekeningen. Met deze eenvoudige handleiding maak je vandaag nog de overstap. Ontdek hieronder hoe het werkt.

Ga kritisch in gesprek met je bank

Nadat je een klachtenbrief of vraag naar je bank hebt gestuurd, zal je op een bepaald moment een antwoord van hen krijgen. In dat antwoord zullen ze ingaan op je vraag en je meestal proberen gerust te stellen. Banken gebruiken daarvoor vaak gelijkaardige argumenten, die erg overtuigend kunnen klinken, maar dat niet altijd zijn.

Daarom kan je hieronder een lijst argumenten terugvinden die banken vaak gebruiken en enkele kanttekeningen daarbij. Zo ben je beter voorbereid om kritisch om te gaan met het antwoord dat je krijgt en een constructief gesprek verder te zetten.

Twee tekstbalonnen: één met een vraagteken en één met een euroteken