Vorming: Wat doet de bank met mijn geld?

Benieuwd wat je geld zoal uitspookt eenmaal het op je rekening staat? Het slaapt namelijk niet op de bank. De financiële keuzes die banken vandaag met dat geld maken, bepalen hoe de wereld van morgen eruit ziet. Een bank kan bijvoorbeeld kiezen om te investeren in groene energie, of in wapenbedrijven. Hoe komt het dat nog zoveel geld wordt geïnvesteerd in praktijken die slecht zijn voor onze wereld?

In deze vorming legt FairFin uit wat er achter de schermen van een bank gebeurt. In het tweede deel van de vorming reiken we oplossingen aan. Zijn er alternatieven? Waar kun je zelf naartoe met je geld, binnen en buiten het bestaande geldsysteem?

Praktisch

Doelgroep: groepen volwassenen, geen economische voorkennis vereist. We maken een onderscheid tussen medewerkers van NGO’s, die vanuit een bepaald thema geïnteresseerd zijn in het onderwerp en het ruime publiek
Tijdsduur: één of twee uur. We voorzien graag tijd voor vragen uit de zaal.
Prijs: € 200 + vervoersonkosten spreker vanuit Brussel (€ 0,3653 EUR/km)
Benodigd materiaal: beamer, projectiescherm (of witte muur), geluidsinstallatie (kleine computerboxjes volstaan) en een laptop met internet. Graag een seintje als één van deze zaken niet beschikbaar zijn, dan helpen we om een oplossing te voorzien.
Deelnemers: we streven naar groepen van 15 tot 30 personen. Graag een seintje wanneer u meer dan 40 deelnemers verwacht, zodat we ons kunnen aanpassen.

Boeking of vragen via vorming@fairfin.be of 02 201 07 70