onKernelRequest
onKernelResponse

FairFin zoekt vrijwilligers

Vandaag bepaalt een handjevol aandeelhouders achter de schermen de spelregels van het financieel systeem: om snel veel winst te maken, offeren ze al de rest op. Dat kan anders: eerlijker, transparanter en democratischer. Om de spelregels van onderuit te veranderen voert FairFin onderzoek en campagnes. Dit doen we met een team van acht, ondersteund door een ploeg gedreven vrijwilligers. Jouw talenten en enthousiasme kunnen we dus absoluut gebruiken. Je vindt vast iets wat je graag doet. Een specifiek diploma is niet nodig, wij geven je een goede ondersteuning en opleiding indien nodig. Doe mee!

We zoeken vrijwilligers die achter de missie van FairFin staan en ons willen ondersteunen bij onderzoek, vorming, administratie, communicatie, fondsenwerving en acties. 

De precieze taken spreken we samen af, op basis van je tijd en interesses.

Mogelijke taken:

  • Onderzoek. Help je mee graven? Als watchdog van het financieel systeem blaffen we tegen machtige spelers. Fouten kunnen we ons niet permitteren. Daarom moeten onze dossiers in beton gegoten zijn. Daarvoor steunen we op een ploeg knappe koppen die ons helpen met opzoekingswerk, lectuur, analyse, samenvattingen maken, overleg. Er is ook ruimte om mee na te denken over onderzoeksthema's.
  • Vorming. Sta je graag tussen de mensen? Misschien wil jij dan wel deel uitmaken van onze vormingsploeg. Geef mee de basisvorming “Wat doet de bank met mijn geld?” voor groepen volwassen in je eigen regio (daarvoor krijg je opleiding, materiaal en ondersteuning).
  • Administratie. De helden achter de schermen: klaarmaken van verzendingen, klasseren, boekhoudkundige taken.
  • Communicatie. Wat zijn we met straffe dossiers als niemand ze leest? Om zo veel mogelijk impact te hebben zoeken we vrijwilligers die de boodschap bij de mensen brengen. Daarom zoeken we vrijwilligers met een vlotte pen, vertalers, fotografen, videomakers, developers en grafici. 
  • Fondsenwerving. Koken kost geld! Het financieel systeem veranderen ook. Om onze onafhankelijkheid te garanderen zoeken we middelen om op eigen benen te staan, en mensen die ons daarbij helpen. Dat kan door deel te nemen aan vormingen, acties en stands te bemannen voor het verspreiden van ons werk en door het werven van leden en het vragen van giften. Of door zelf een gift te doen natuurlijk!
  • Acties. FairFin zoekt vrijwilligers voor klimaatacties. Zit je boordevol creatieve ideeën? Dan ben je zeker welkom op één van onze brainstormsessies. Steek je liever de handen uit de mouwen? Kom dan mee naar één van onze acties. Of misschien ben je een heus fototalent? Ook daar kan je ons bij ondersteunen.

Wat biedt FairFin?

  • Een afgelijnd en concreet engagement waarvan de precieze taken in onderling overleg worden vastgelegd.
  • Een menselijke en duidelijke omkadering van het vrijwilligerswerk, en een vergoeding voor de gemaakte kosten voor de organisatie.
  • Opleiding, materiaal en ondersteuning waar nodig.
  • Ontmoeting en uitwisseling met de andere FairFin-vrijwilligers en het team.

Ben je geïnteresseerd, vul dan het onderstaande formulier in waarin je jezelf kort voorstelt en aangeeft waarmee je ons graag wil ondersteunen.

Wij maken werk van een diversiteitbeleid (gender, culturele achtergrond, leeftijd,...), ook voor onze vrijwilligers.

Schrijf je hier in

Ik wil helpen met ...
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.