onKernelRequest
onKernelResponse
  naar nieuws

Onze petitie aan de Nationale Bank  van België nam een vliegende start.  Op enkele dagen tijd haalden we de kaap van 1.000 ondertekenaars. Dit was alleen maar mogelijk dankzij jullie steun en die van de organisaties die mee de open brief aan de Nationale Bank onderschreven en naar hun achterban communiceerden over de petitie.

Vandaag is bovendien een belangrijke dag voor de campagne, omdat de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank vanaf vandaag in Frankfurt samenzit. Onder de bestuursleden bevindt zich ook Pierre Wünsch, de gouverneur van de Nationale Bank van België. Ze bespreken daar ook wat de ECB kan doen voor het klimaat. Heel wat van zijn collega’s in buurlanden, zoals Duitsland, beginnen eindelijk toe te geven dat het nodig is om het beleid van de ECB af te stemmen op het klimaat. Maar Pierre Wünsch houdt het been stijf. Hij stelt daarmee de belangen van de fossiele industrie boven een leefbare planeet. 

Een uitgelezen moment dus om een signaal te geven aan de Nationale Bank: het is belangrijk en dringend dat de ECB haar koers wijzigt en niet langer fossiele investeringen in een goed daglicht zet, maar het geld richting een duurzame economie stuurt. 

Op naar de 5.000 handtekeningen!


Tekende je de petitie al?

Geef onze campagne vleugels op sociale media:

Of retweet dit bericht: