onKernelRequest
onKernelResponse
  naar nieuws

Anneleen De Bonte is een huisarts die zich inzet om ons financieel systeem gezonder te maken. In twee jaar bewijst ze wat gevestigde banken en verzekeraars altijd als onmogelijk hebben bestempeld: pensioenfondsen kunnen wél duurzaam.

400 zorgverleners heeft ze aan haar kant staan. 2 miljoen euro komt zo in een duurzaam pensioenfonds terecht. En ze heeft een plan om daar 700 miljoen euro van te maken.

Maar Anneleen beweegt niet slechts één fonds, haar vragen hebben gevolgen voor de hele pensioensector. Verschillende aanbieders geven inmiddels meer uitleg over hun investeringen op hun website en slaan het verduurzamingspad in. Ook enkele banken kwamen inmiddels met een duurzaam derde pijler pensioenspaarproduct. FairFin pluist nu uit hoever die duurzaamheid precies gaat en hoopt jullie binnen enkele weken meer te kunnen vertellen.

Vind jij dit een waardevol project? Hoop jij op meer beweging in het landschap van pensioenfondsen (hét ideale geld om voor langere tijd en duurzaam weg te zetten)? Steun ons dan met een gift. Voor giften vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest waarmee je tot 45% van je gift terugkrijgt.

Bekijk een interview met Anneleen op Zwijgen is geen optie. Meer info over Anneleens project op www.duurzaam-pensioen.be