naar kalender

Wist je dat de coronamaatregelen van de Europese Centrale Bank de klimaatcrisis erger maken?

De Europese Centrale Bank pompt vandaag extra geld in onze economie om de economische gevolgen van de pandemie te lijf te gaan. We spreken over duizenden miljarden euro sinds vorig jaar alleen al.

Maar in plaats van te zorgen voor nieuwe jobs en tastbare goederen, wordt vooral vooral gespeculeerd met dit geld. Het doet de aandelenkoersen en vastgoedprijzen stijgen. Vooral grote vervuilende multinationals winnen hierbij. Zij raken dankzij de ECB veel gemakkelijker aan middelen dan kleine spelers die het hard nodig hebben. 

Het is bijna ironisch. Door de ene crisis te bestrijden, gooit de ECB olie op het vuur van de volgende crisis. Onder het mom van het bestrijden van de economische gevolgen van corona, zorgt de ECB ervoor dat de klimaatcrisis ons sneller en harder treft

Dat kan helemaal anders. FairFin schuift in deze webinar concrete oplossingen naar voor die vandaag haalbaar zijn binnen het bestaande mandaat van de ECB. Door druk van onderuit en politieke wil kunnen deze gerealiseerd worden. Wat jij kunt doen, ontdek je op 15 juni.

De webinar is gratis, maar we werken met inschrijvingen. Als je ingeschreven bent sturen we enkele dagen voor de webinar een link naar je door waarmee je kunt deelnemen.

Schrijf je in: