onKernelRequest
onKernelResponse
 naar kalender

Heb je zin om mee het vuur aan de schenen van de financiële sector te leggen? Dan ben je heel erg welkom om de acties en campagnes van FairFin te ondersteunen. Want zolang het geld blijft stromen naar nieuwe fossiele infrastructuur, kunnen we geen werk maken van een rechtvaardige klimaattransitie. Dat is dweilen met de kraan open.

Daarom komen we graag samen om de hoofden bij elkaar te steken. Want het klimaat laat niet op zich wachten, en met de verkiezingen in het vooruitzicht willen we de druk op beleidsmakers opvoeren om regels op te leggen aan de banken.

Wat gaan we doen?

  • Eerst maken we wat ruimte om in de diepte te duiken: wat houdt zo’n verbod op het financieren van nieuwe fossiele infrastructuur eigenlijk in? En waarom denken we dat we daarop onze pijlen moeten richten?
  • Daarna gaan we brainstormen over hoe we de druk kunnen opvoeren en gooien we onze creatiefste actie-ideeën op tafel. 

Kan jij erbij zijn? Laat me iets weten, dan brengen we je op de hoogte van de laatste info. (en dan weten we ook hoeveel hapjes en drankjes te voorzien :) )

Wil je graag meewerken maar past het niet op 4 oktober? Laat dan ook even iets weten, dan houden we je op de hoogte van de volgende bijeenkomsten en plannen.

Twijfel je of het iets voor jou is? Of zijn er bepaalde drempels voor jou? Stuur dan een e-mail naar lieve.vandijck@fairfin.be en we zoeken het samen uit.

 

Schrijf je in

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

 

Wil je je alvast inlezen? We schreven een memorandum, dat is een lijst met eisen waarvan wij vinden dat politici die moeten opnemen in hun verkiezingsprogramma voor de federale verkiezingen van juni 2024. Hierin leggen we uit hoe politici het financieel systeem kunnen inzetten voor mens en klimaat.