onKernelRequest
onKernelResponse
 naar kalender

Het platform ‘Belfius is van ons’, waarvan FairFin deel uitmaakt, organiseert een rondetafelgesprek over de nood aan meer publieke controle van de banken. 

Ondanks grote publieke investeringsprogramma’s, zoals de Europese Green deal en herstelplannen in verband met de Covid-crisis, is de nood aan meer publieke controle over banken groter dan ooit. De private financiële sector is nog steeds niet bereid de klimaatcrisis echt aan te pakken en voluit voor een sociaal rechtvaardige transitie te gaan. 

Daarom wil het platform het debat breder voeren dan Belfius. We organiseren deze bijeenkomst voor mensen en organisaties die bezig zijn met de financiering van de transitie en met de impact van digitalisering op de toegang tot bankdiensten en de arbeidsomstandigheden voor bankpersoneel. Samen bespreken we hoe de financiële sector vandaag tekortschiet op deze thema’s, hoe meer publieke controle over banken een mogelijke oplossing is, en hoe we hierrond kunnen samenwerken.

Praktisch

Het event vindt plaats op 26 april van 13.30 tot 17.30 uur in Gemeenschapscentrum "De Markten". De gesprekken worden zowel in het Nederlands als in het Frans gevoerd en er zijn tolken aanwezig.

Schrijf je in

Sorry… This form is closed to new submissions.