onKernelRequest
onKernelResponse
 naar kalender

Huurprijzen schieten de hoogte in en de wachtlijsten voor sociale woningen worden steeds langer en langer. Daarom onderzocht FairFin de invloed van de financi√ęle wereld op huisvesting in Brussel. Hieruit blijkt dat we op een kantelmoment staan. De financi√ęle wereld heeft de Brusselse woonmarkt nog niet in haar grip, maar de eerste stappen zijn wel al gezet: het kan dus zeer snel veranderen.¬†Tijd om in actie te schieten.

Daarom organiseert FairFin op donderdag 27 oktober een panelgesprek (ENG) in Brussel (Sint-Joost-Ten-Node). Gemodereerd door Prof. David Bassens van de VUB, gaat FairFin-medewerker Jozef Vandermeulen in gesprek met 3 experts: 

  • Sarah De Laet, Geografe en activiste bij Action Logement Bruxelles en vroegere co√∂rdinatrice van Inter Environnement Bruxelles.
  • Kristiaan Borret, Brussels bouwmeester
  • Michael Ryckewaert,¬†Professor aan de VUB, wiens onderzoek focust op beleidskwesties rond huisvesting en ruimtelijke planning

We bespreken welke maatregelen het meeste effect hebben op de financialisering van de woonmarkt in Brussel en welke strategie er nodig is om die maatregelen door te voeren. 

Schrijf je nu in

Sorry… This form is closed to new submissions.