onKernelRequest
onKernelResponse

Grondleggers: Wat kan jij doen?

Bouw samen met de Grondleggers aan een betere wereld. Je kan jouw steentje bijdragen door coöperant of vrijwilliger te worden, door een gift te geven, of door als klant hun dagelijkse werking te ondersteunen.

Vennoot worden

Je wordt vennoot van een organisatie door een aandeel te kopen. Bij een coöperatie heeft elke vennoot één stem in de algemene vergadering, ongeacht hoeveel aandelen die vennoot in handen heeft. Zo blijven alle leden gelijkwaardig en sturen de vennoten op democratische wijze de werking van de coöperatie.

Afhankelijk van de winstgevendheid en de regels van de organisatie ontvang je als vennoot ook een dividend. Een dividend is een van de winst die de organisatie aan haar aandeelhouders uitkeert. Vennoot worden van een van onze Grondleggers is dus niet alleen een maatschappelijke bijdrage, het kan ook financieel rendabel zijn.

Gift geven

Heb je geen behoefte om een dividend te ontvangen of mee te beslissen over de werking van de organisatie? Dan kun je altijd een gift geven aan een Grondlegger zonder hier iets voor terug te vragen. 

Giften zijn fiscaal aftrekbaar. Als u over een heel jaar minstens 40 euro schenkt, hebt u recht op een fiscaal attest en een belastingvermindering van 45% van de gestorte bedragen. Een gift van 100 euro bijvoorbeeld kost u zo in feite slechts 55 euro.

Sponsoring

Sponsoring is een win-win situatie voor bedrijven of personen die hun naamsbekendheid willen vergroten. In ruil voor een geld of andere middelen kunnen er afspraken gemaakt worden rond het promoten van dit bedrijf op de online of offline kanalen.

​​​​​​​Vrijwilliger worden

Als  vrijwilliger ga je ‘on the field’ meehelpen in de dagelijkse werking van de organisatie.