De jeugd heeft de toekomst: brede financiële educatie essentieel voor een duurzaam financieel systeem

Financiële educatie wordt tegen volgend schooljaar opgenomen in de eindtermen van het middelbaar onderwijs. Scholen moeten ervoor zorgen dat leerlingen tussen 12 en 14 weten wat rente en inflatie is en zich een voorstelling van een gemiddeld nettoloon kunnen maken. "Na alle mogelijke andere problemen worden leerkrachten straks ook nog eens geacht om financieel analfabetisme de wereld uit te helpen?" vraagt een journalist in Knack zich terecht af.

Wel, het lijkt erop dat banken dit probleem al lang voor zijn. KBC Bank lanceerde vorig jaar met veel succes een educatief pakket voor het middelbaar onderwijs en naar het schijnt heeft BNP Paribas Fortis er ook een.

Het lespakket van KBC bevat weinig aandacht voor duurzaamheid en geeft naar ons goesting te weinig kritische context bij het begrip beleggen. Maar meer moeite dan met het pakket op zich, hebben we met het feit dat dit belangrijk thema in de context van een overbevraagd onderwijslichaam, wordt gekaapt door commerciële spelers.

Maak een aanvullend lespakket financiële educatie mee mogelijk

FairFin heeft inspiratie voor een eigen, aanvullend lespakket. Een die leerlingen een brede, kritische blik gunt op geld, investeringen en de financiële sector. Een pakket waar zij én de maatschappij, hun leven lang plezier van hebben.

Voor zo’n educatief pakket voorzien we 10.000 euro nodig te hebben. Hiervoor kunnen we niet op onze subsidie van de Vlaamse overheid terugvallen, aangezien we worden gefinancierd voor sociaal-cultureel volwassenenwerk. Help je ons dit desalniettemin mogelijk te maken? Doe een gift op onze rekening. Via de link hieronder kom je in een veilige betaalomgeving terecht. Bij een gift vanaf 40 euro ontvang je via het fiscaal attest tot 45% terug. We houden je op de hoogte van het resultaat. Bedankt!

Via deze oproep hebben we inmiddels al 8500 eur binnen. De realisatie komt in zicht... Dank aan iedereen die gaf en nog gaat geven!