17-jarige maakt slim filmpje over greenwashing BNP

De 17-jarige Edgar Lori wilde een filmpje maken voor het Mobile Film Festival. Thema van het festival: klimaat. Dat kwam goed uit, want een van Edgars persoonlijke interesses. Maar... wie sponsorde dat festival? Niemand minder dan BNP Paribas! Edgar zette deze absurde realiteit op film en voila het resultaat.

BNP Paribas is een ervaren greenwasher, maar helaas pretenderen veel banken dat ze groene bedoelingen hebben - terwijl ze tegelijkertijd miljoenen investeren in steenkool, olie en gas. Ben jij op de hoogte van dubieuze sponsorships, publiciteitsuitingen o.i.d. die duiden op greenwashing? Laat ons iets weten! Wij brengen ze graag in kaart.

En meer nog: voel jij je geinspireerd door het filmpje van Edgar Lori? Zou je de kwestie van greenwashing willen aankaarten bij aan event, cultuurcentrum of project dat zich inzet voor het klimaat, maar tegelijkertijd geld ontvangt van een grootbank? Je kunt bij FairFin terecht voor informatie en ondersteuning. Samen kunnen we greenwashing de das omdoen!