Kom het financieel systeem hacken met Brett Scott

FairFin en het Kaaitheater nodigen je van harte uit op een lezing van Brett Scott op 18 mei om 19u30. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in campagnevoeren rond divestment, geeft Brett Scott een workshop in de namiddag (14u30).

Lezing 19u30 “Het financieel systeem bestaat uit een stel tools, technieken en verbanden klaar om gehackt te worden,” zegt financieel activist, voormalig derivatenhandelaar en auteur van The Heretic’s Guide to Global Finance Brett Scott. Hij roept mensen op om het financieel systeem te verkennen, te verstoren en aan alternatieven te bouwen, om zo antwoorden voorbereid te hebben op het moment dat een nieuwe financiële crisis zich aandient. Brett Scott heeft zeer veel ideeën om dit in praktijk te brengen, van aandeelhoudersactivisme en alternatieve hedge funds tot gemeenschapsmunten.

Workshop 14h30 - De divestment beweging roept investeerders op hun investeringen in fossiele brandstoffen stop te zetten. Met de naderende COP21 klimaatconferentie (start 30 november), is het een uitgelezen moment voor divestment campaigners wereldwijd om pensioenfondsen, universiteiten en banken op hun verantwoordelijkheden te wijzen en te vragen om te investeren in een betere wereld. Brett Scott heeft veel rond dit thema gewerkt en deelt graag zijn ervaringen en visie op meest effectieve strategieën met jullie in een workshop.

  • Maandag 18 mei
  • Kaaitheater Sainctelettesquare 20 Brussel
  • in het Engels
  • Gratis toegang, graag inschrijven via b2b@fairfin.be (met vermelding lezing en/ of workshop)