Alle evenementen

Nascholing financiele educatie middelbaar

In deze nascholing geven docent Ines Dewulf en coach Ingriet Engelen de les financiele educatie in process aan leerkrachten BSO en ASO. Na deze workshop kun je les 1 zelf geven EN heb je meegewerkt aan de ontwikkeling ervan! 

Celebration 10 years of crisis (Beursschouwburg)

FairFin, Brussels Academy en Facing Finance slaan de handen ineen voor een internationaal evenement in de Beursschouwburg in Brussel. Sprekers uit binnen- en buitenland gaan in op de vraag hoe de crisis van 10 jaar terug werd ervaren in Brussel, Athene, Frankfurt en Barcelona.

Debat en film '10 jaar crisis' Manifiesta

Een week na Manifiesta zal het 10 jaar geleden zijn dat de Amerikaanse bank Lehman Brothers omviel. In de tien jaar die volgden zou de crisis in verschillende gedaantes blijven rondwaren. In de vorm van acute financiële instabiliteit, die telkens opnieuw met duizenden miljarden euro’s publiek geld een symptoombehandeling onderging. Als politiek probleem, met de democratie en sociale rechtvaardigheid als de twee grootste slachtoffers.

Vorming 'Wat doet de bank met mijn geld?' Gent

In deze avond verkennen wat de bank nu echt doet met je geld en gaan we in op het probleem van schadelijke investeringen.
In hoeverre investeert een bank in de echte economie? Maar ook... hoe kan je zelf door bewuste keuzes je geld investeren in een duurzame en sociaal rechtvaardige samenleving?

Volksvergadering: Kortrijk wordt Betergem

Hoe ga jij leven in 2038? Deel je inspiratie om je eigen buurt, gemeente duurzamer en sociaal-rechtvaardig te maken. Reis op een ludieke manier mee naar Betergem tijdens deze workshop.

Met een heuse volksvergadering duik je in de toekomst om rond 6 thema’s te denken zoals geld, mobiliteit, cultuur, wonen… Jouw mening telt! We nemen je voorstellen daarom mee op in ons Betergemboek. Doe je mee?

Actie 'Beursgang Belfius uitgesteld, wij zijn nog niet uitverteld'

De beursgang van Belfius is uitgesteld. Binnen de regering trekken sommigen zich het haar uit hun hoofd omdat Belfius een taaie klant blijkt te zijn en heel wat investeerders die de kassa al hoorden rinkelen vragen zich nu af of deze lekkere brok nog wel op de beurs komt. Maar we hebben geen reden om te treuren. Deze uitstelling betekent geen verlies voor de samenleving. Wel integendeel. We hebben tijd gewonnen.

Workshop 'Art of Financial Hacking'

In this extensive four-day workshop, Paolo Cirio, Brett Scott, and Luce Goutelle will take you on a journey into the dark heart of finance, showcase previous investigations and interventions into the financial sector, and explore the cracks in the European district of Brussels, the heart of Europe's financial lobby. They will then guide you in building your own financial art-hacks.