Dit was Move Your Money 2017

liesbeth

“Follow the money. Waar uw geld staat, dat moet juist zijn. En hoe meer mensen dat radicaal doen… De markt zal zich wijzigen.” Dit zei Liesbeth Vlerick van DOK in een interview met Zwijgen is geen optie. We hadden geen betere intro voor de Move Your Money Week kunnen schrijven.

Met o.a. een BankWijzer update, onze vraag om een duurzaam pensioenspaarproduct, een eerste coöperantenfestival in Gent , een ontmoetingsdag voor gemeenschapsmunters én een workshop crowdmapping zijn alle moves van onze wegwijzer in oktober de revue gepasseerd.

“Haha, beleggen, nee”

In een blog op DeWereldMorgen gaven Marnix Peeters, Sarah Van Liefferinge, Eva Peeters, Jan Hautekiet en Low Impact Man Steven Vromman een inkijkje in hun relatie met geld. Herkenbaar! Wie zei bijvoorbeeld “Ik vrees dat ik zo’n typische Belg ben die als kind een spaarboekje met zegeltjes had van de Algemene Spaar- en Lijfrentekas, en die uit domheid of sloomheid nooit zijn licht elders is gaan opsteken. Ik sta er zelden bij stil,” “Ik voel mij afhankelijk van een systeem waar je geen inspraak in hebt, dat zich over je leven uitrolt,” of: “Haha, beleggen, nee”?

Tips om tegen het huidig systeem in te gaan

Op de stands en in de lezingen en vormingen in de Move Your Money Week stelden we toch vast dat meer en meer mensen zich bewust worden van de problemen van het huidig financieel systeem en tips willen om hier tegenin te gaan en geld op een zinvolle manier te investeren. Hier blijven we bij FairFin op verder werken!

Vind je dit werk zinvol? Denk er dan eens over na om lid te worden van FairFin. Je geeft ons dan 20 euro, waarvoor je de publicatie De Staat van de Banken ontvangt, alsmede een exclusief Bankwezen-op-de-Rooster keukenschort en tal van voordelen bij evenementen (zoals de Boekenbeurs). Vul het formulier in op www.fairfin.be/lid Wij zijn je zeer dankbaar!

Labels