Belfius schrapt voedselspeculatiefonds

speculeren

Goed nieuws van Belfius! De bank heeft naar aanleiding van het rapport 'De betrokkenheid van Belgische banken bij voedselspeculatie' van o.a. FairFin, haar fonds Dexia Fund Commodities uit haar aanbod geschrapt. De prestatie van dit fonds was gekoppeld aan de evolutie van 24 grondstoffen en had zodoende een negatieve invloed op de welvaart van de bevolking in veelal armere landen. Belfius heeft beloofd de klanten die in dit fonds belegden, te begeleiden naar nieuwe fondsen die geen negatieve impact hebben op de voedselketen.

Een stap vooruit voor Belfius. Hun actie bewijst dat je als bank gemakkelijk keuzes kunt maken voor een meer duurzaam investeringsbeleid. Uiteraard is er nog veel werk aan de winkel, zowel voor Belfius als voor andere banken die nog wel voedselspeculatiefondsen in beheer hebben.