Wietse_3

FairFin zoekt 3000 euro voor onderzoek naar 'kleine' banken

1
stemmen_rood

Burgers verzetten zich tegen privatisering Belfius

2
Drukwerk

Belgische banken investeren nog steeds 40 miljard euro in fossiele energie

3

Inhoud syndicerenRSS
arkel

“Goed geld als voorwaarde voor duurzame oplossingen”

De broeierige zomeravond gisteren was een uitstekend decor voor een verhaal over Sardex, de succesvolle complementaire munt van Sardinië. Oprichter Guiseppe Littera stuurde zijn gatto, maar gelukkig was Henk van Arkel van STRO (NL) bereid om in te springen: "En dat kan ik heel goed, want wij hebben de Sardex vanaf het begin mee begeleid."

Hero2

Nieuw kleedje voor Socrowd

Socrowd lanceert nieuwe website en look! Online betalen en delen op sociale media zijn enkele van de nieuwe features.

Poster_event_fairfin_v4

Bank2Basics debat: can we democratize money creation?

Kom naar het Bank2Basics debat over geldcreatie op 29 juni om 19u! Met o.a. Fran Boait (Positive Money), Edgar Wortmann (Ons Geld) en Philippe Lamberts (Ecolo).

beeld

2500 euro voor 'Huisarts Anneleen zkt. duurzaam pensioen'!

We vroegen onze achterban om een gift te doen voor het revolutionair project van Dr. Anneleen De Bonte. Dit bedrag is binnen! Een dikke merci aan iedereen die een gift deed.

sardex

Bank2Basics lezing: "De Sardex, icoon van een nieuwe economie"

Wij nodigen jou graag uit voor "De Sardex, icoon van een nieuwe economie", een Bank2Basics-lezing met Henk van Arkel en Michel Bauwens i.s.m. Oikos en Muntuit over de succesvolle gemeenschapsmunt van Sardinie. Maandag 29 mei om 20u in Campo Gent. Gratis voor FairFin leden!

koolstofzeepbel

Actie Klimaatcoalitie: gaat de koolstofzeepbel barsten?

In het kader van haar campagne Bankroute.be, organiseerde de Klimaatcoalitie een publieke actie op zaterdag 6 mei op de Kunstberg in Brussel. Een koolstofzeepbel dreigde er er uit elkaar te spatten! Het event had tot doel de vier grootste banken in België aan te zetten hun investeringen in de riskante sector van de fossiele brandstoffen stop te zetten. Deze actie kaderde in de Global Divestment Week, een golf van activiteiten in 39 landen over de hele wereld georganiseerd door de internationale klimaatbeweging 350.org.