Doe mee met de Move Your Money Bankloop

1
scores_2017_NL

Banken implementeren duurzaamheid vaag en traag

2

Inhoud syndicerenRSS
stavaba

Bestel de Staat van de Banken

Een nieuwe Staat van de Banken is er: met info over duurzaamheid en betrokkenheid bij de reele economie van Axa Bank Belgium, ABK Bank, Crelan, BNP Paribas, Deutsche Bank, KBC, vdk spaarbank, Belfius, Argenta, Groupe CPH, ING, Triodos, Van Lanschot, Bank Van Breda, Beobank, bpost bank, Keytrade Bank en Europabank.

Platform Belfius is van ons zingt deelnemers Belfius Brussels Marathon toe

Het platform 'Belfius is van ons' was vandaag aanwezig op de Belfius Brussels marathon, om haar stem te laten horen: neen aan de privatisering van de bank waarop de huidige regering aanstuurt, ja aan een bank voor het algemeen belang.

karel-van-eetvelt-ondernemersorganisatie-unizo-1487844666

Open brief aan een ‘kruidenier in de haute finance’

In De Standaard verscheen op 23/09 een groot interview met Karel Van Eetvelt, toen nog baas van Unizo, nu van bankenkoepel Febelfin. In het interview geeft hij toe dat hij niet veel afweet van banken. FairFin wil zijn kennis wel wat bijspijkeren.

Anneleen De Bonte-5

Stapje dichter bij ethisch pensioenfonds

Ongeveer een jaar geleden nam huisarts Anneleen De Bonte loopbaanonderbreking om op zoek te gaan naar een ethisch
en duurzaam fonds voor het beheer van haar VAPZ-contract. Hoe ver staat ze vandaag?

MYM

Programma Move Your Money Week online

Net zoals vorig jaar is het van 18 tot en met 25 oktober Move Your Money Week! Partners dit jaar zijn onder meer Muntpunt, deBuren, Coöperatief Gent, EPO, Muntuit, SoCrowd, Vorming Plus Limburg, Catapa en de Klimaatcoalitie. Nieuwsgierig naar het programma? www.moveyourmoney.be

FRONTLIJNEN nick meynen

Nieuw leesvoer in overvloed

Thema’s als klimaatverandering, duurzaamheid en een alternatief voor het huidig financieel model beheersen de actualiteit. En ook op de boekenmarkt zijn deze onderwerpen nadrukkelijk aanwezig.