Coin_BE_50c_Miner_obv_78

Help ons 1500 euro te vinden voor actuele cijfers rond investeringen in controversiële mijnbedrijven

1

Inhoud syndicerenRSS
stemmen_groen

Belfius is van ons - schrijf je gemeente aan

Het dossier van de privatisering van Belfius is de laatste tijd heel wat in de aandacht gekomen. Vorige week stelde Minister van Financiën Johan Van Overtveldt dat de beursgang in een stroomversnelling zit. Maar kort daarna werd duidelijk dat er ook nog belangrijke obstakels zijn, vooral omdat deze regering een oplossing voor de Arco coöperanten heeft gekoppeld aan de beursgang van Belfius. De campagne Belfius is van ons blijft wegen op het debat. Doe je mee?

prix 2018

Burgercoöperatie Ecopower wint de Prix Financité 2017

Ecopower cvba, een burgercoöperatie voor hernieuwbare energie, wint de vierde editie van de Prix Financité. Met de prijs wil Financité duurzame investeringen onder de aandacht brengen. Tot 31 december 2017 kon iedereen online stemmen op zijn favoriete project uit een lijst van alle financiële producten die het FairFin en Financité kwaliteitslabel dragen.

petition

Dossier Belfius toont: manifeste politieke onwil om geld in te zetten voor de samenleving

Deze week in De Tijd: de regering zet Belfius onder druk om dividend op te trekken. Je zou in de verleiding kunnen komen om te denken: 'Als het helpt om het gat in de begroting te dichten is het goed dat de regering Belfius onder druk zet om veel winst te maken.' We moeten dan wel vergeten dat het nastreven van hoge winsten bij banken minder dan 10 jaar geleden tot de grootste financiële crisis sinds een eeuw geleid heeft.

pompoen_014.fe8ced78

Help basisschool De Wondertuin aan 10.000 eur klimaatinvesteringen

Momenteel loopt voor 2017 de laatste crowdfundingcampagne op ons sociaal crowdfunding platform Socrowd: Basisschool De Wondertuin uit Mechelen wil tegen Kerst 10.000 euro ophalen en ze kunnen hierbij  nog een duwtje gebruiken. Wil je hen meehelpen met hun klimaatinvesteringen zoals isolatie, ramen vervangen, ventilatie in orde brengen,... ? Koop dan 1 of meerdere Socrowd aandelen via volgende link: https://socrowd.be/projecten/de-wondertuin-natuurknap. De school én het klimaat zijn u dankbaar!

Image from page 19 of "Victoria, B.C., Canada, Vancouver Island : fishing, shooting, golf, motoring, and all outdoor sports the whole year round in a mild and sunshiny climate without any extremes of heat or cold / by Richard L. Pocock ; edited, illustrat

De financiering van de energietransitie: het spel zit op de wagen

De financiering van de energietransitie staat dan toch op de agenda. Afgelopen week waren er in Parijs twee belangrijke events: eerste de Climate Finance Day, die zich vooral richtte op bedrijven en de dag erna de One Planet Summit, georganiseerd door Macron en gericht op wereldleiders.  Ook enkele financiële instellingen kondigden stappen aan. Een kort overzicht.

liesbeth

Dit was Move Your Money 2017

Follow the money. Waar uw geld staat, dat moet juist zijn. En hoe meer mensen dat radicaal doen… De markt zal zich wijzigen.” Dit zei Liesbeth Vlerick van DOK in een interview met Zwijgen is geen optie. Met o.a. een BankWijzer update, coöperantenfestival in Gent, klimaatdebat met de NBB en tal van presentaties hebben we hier mensen en investeerders deze maand van proberen te overtuigen.