visual

Programma Move Your Money Week online

1
anneleen

Duurzaam pensioen gaat de goede kant op

2

Inhoud syndicerenRSS
FRONTLIJNEN nick meynen

Nieuw leesvoer in overvloed

Thema’s als klimaatverandering, duurzaamheid en een alternatief voor het huidig financieel model beheersen de actualiteit. En ook op de boekenmarkt zijn deze onderwerpen nadrukkelijk aanwezig.

bankingonclimatechange

Beleid van banken is niet toereikend om aan klimaatrisico's tegemoet te komen

De 37 grootste banken van de VS, Europa, Azie, Canada en Australie staken in 2016 samen 87 miljard dollar in extreme fossiele brandstoffen als teerzandwinning en arctic drilling. Op 1 staat JP Morgan, maar ook BNP Paribas, Deutsche Bank en ING scoren slecht. Kijk hier voor de scores en het gehele rapport.

arkel

“Goed geld als voorwaarde voor duurzame oplossingen”

De broeierige zomeravond gisteren was een uitstekend decor voor een verhaal over Sardex, de succesvolle complementaire munt van Sardinië. Oprichter Guiseppe Littera stuurde zijn gatto, maar gelukkig was Henk van Arkel van STRO (NL) bereid om in te springen.

Hero2

Socrowd in Limburg

Socrowd lanceert nieuwe website en look! Er staan momenteel twee crowdfundingscampagnes online (Atheneum Pitzemburg en CDO SPOOR 5 Klimaatbewust). Ken je mensen in Limburg die op zoek zijn naar financiering voor hun sociaal positief project? Op 21 juni is Socrowd te vinden in Greenville om samen met LRM, Hefboom en Trividend hun financieringsaanbod toe te lichten.

Poster_event_fairfin_v4

Bank2Basics debat: can we democratize money creation?

Tegenwoordig is het meeste geld dat we gebruiken gecreëerd door private banken, wanneer ze leningen tot stand laten komen. Dit heeft belangrijke consequenties op het economisch systeem in zijn geheel en is mogelijk één van de voornaamste oorzaken van ongelijkheid, klimaatverandering en financiële instabiliteit. Kunnen we het monetair systeem democratiseren zodat de hele maatschappij ervan profiteert? Dit is de centrale vraag op het volgende Bank2Basics debat op 29 juni om 19u in Brussel. Met o.a. Fran Boait (Positive Money), Edgar Wortmann (Ons Geld) en Philippe Lamberts (Ecolo). Gratis toegang, inschrijven bij b2b@fairfin.be

Wietse_3

FairFin zoekt 3000 euro voor onderzoek naar 'kleine' banken

Wietse Frickel onderzocht vorig jaar voor ons tien extra banken op duurzaamheid. Hij komt in juli met zijn moto terug uit Zuid-Amerika en zou de draad weer kunnen oppakken, maar... we lack funding. Help jij een handje? En: welke bank vervangt Optima?