kbc

FairFin houdt nieuw duurzaamheidsbeleid van KBC tegen het licht

1

Inhoud syndicerenRSS
staat

FairFin publiceert: Staat van de Banken 2016

Hoe staat het met onze banken, acht jaar na de financiële crisis? In de publicatie De Staat van de Banken 2016 geeft FairFin toelichting bij de activiteiten van 17 banken actief in België. We kijken enerzijds in hoeverre deze rekening houden met maatschappelijke thema’s; anderzijds bekijken we in hoeverre ze betrokken zijn bij de reële economie. Je kunt De Staat van de Banken bemachtigen door lid te worden van FairFin.

visual

Move Your Money Week 18-25 oktober

De tweede Move Your Money Week is in aantocht! FairFin moedigt samen met tal van partners alle burgers en organisaties in Belgie aan om hun geld te verhuizen naar duurzame banken cooperaties en andere initiatieven met een sociale of ecologische meerwaarde. Laten we samen een stap zetten in de week van 18 tot 25 oktober. Meer info over mogelijke 'moves' en het programma met infobeurs, vormingen en workshops vind je op www.moveyourmoney.be

coopkracht

Moving Money Into Cooperatives 17 oktober

Een heel aantal coöperaties biedt een mooie mogelijkheid voor waardengedreven investeerders. Op dit event van Coopkracht en FairFin tijdens de Move Your Money Week  worden de kansen, uitdagingen en valkuilen van crowdfunding als een financieringsinstrument voor coöperaties verkend. Met bijdragen van NewB, Socrowd, Bolero, Q-bus en Febecoop.

NewB_MasterCard_Card_Design_Front

Heb jij al een NewB kaart?

NewB lanceerde eerder dit jaar de NewB kaart, een prepaid betaalkaart. Cooperanten kunnen deze kaart gratis bestellen. De NewB kaart is een strategische stap naar een nieuwe bank.

Sfinks_duurzamespaarrekening

8 tips voor duurzaam belastingvoordeel

Duurzame financiële producten hoeven qua rendement niet onder te doen voor de klassieke varianten én kunnen een aangenaam belastingvoordeel opleveren.

Fairfin_geldwijzer_teller2016

FairFin opgetogen over significante stijging Belgisch ‘supergeld’

Steeds meer consumenten en organisaties willen duurzaam investeren. Er is echter geen wettelijke norm voor wat duurzaam, ethisch en groen mag heten. Met BankWijzer en de Supergeld Starterskit wil FairFin meer duidelijkheid bieden aan wie echt duurzaam wil investeren.