Huisarts Anneleen zoekt duurzaam pensioen

1

Inhoud syndicerenRSS
mym_raam

Move Your Money Week 18-25 oktober

Binnenkort is het weer Move Your Money Week! Op www.moveyourmoney.be vind je alvast een overzicht van alle activiteiten. Vormingen, een boekvoorstelling, een infobeurs in Antwerpen-Centraal (20 okt) én een 'mini-tirade over maxi-bedrog' door Stijn Meuris! Doe mee: kom naar een activiteit, make een move, hang een affiche uit, word lid - en maak kans op het boek Ethisch Beleggen is voor Iedereen (Lannoo-Campus).

ING

ING zet de samenleving op straat

ING heeft de laatste jaren miljarden aan belastingkorting gekregen. Als we die som nu eens terugvroegen en ze als een collectieve participatie inbrachten in het kapitaal van ING België? Het zou een eerste stap kunnen zijn naar het ombuigen van het catastrofale beleid dat de bank in ons land voert. Die participatie zou een begin kunnen zijn van een vertegenwoordiging van de belangen van werknemers, klanten en de samenleving in het algemeen bij de bank.

staat

FairFin publiceert: Staat van de Banken 2016

Hoe staat het met onze banken, acht jaar na de financiële crisis? In de publicatie De Staat van de Banken 2016 geeft FairFin toelichting bij de activiteiten van 17 banken actief in België. We kijken enerzijds in hoeverre deze rekening houden met maatschappelijke thema’s; anderzijds bekijken we in hoeverre ze betrokken zijn bij de reële economie. Je kunt De Staat van de Banken bemachtigen door lid te worden van FairFin.

visual

Move Your Money Week 18-25 oktober

De tweede Move Your Money Week is in aantocht! FairFin moedigt samen met tal van partners alle burgers en organisaties in Belgie aan om hun geld te verhuizen naar duurzame banken cooperaties en andere initiatieven met een sociale of ecologische meerwaarde. Laten we samen een stap zetten in de week van 18 tot 25 oktober. Meer info over mogelijke 'moves' en het programma met infobeurs, vormingen en workshops vind je op www.moveyourmoney.be

coopkracht

Moving Money Into Cooperatives 17 oktober

Een heel aantal coöperaties biedt een mooie mogelijkheid voor waardengedreven investeerders. Op dit event van Coopkracht en FairFin tijdens de Move Your Money Week  worden de kansen, uitdagingen en valkuilen van crowdfunding als een financieringsinstrument voor coöperaties verkend. Met bijdragen van NewB, Socrowd, Bolero, Q-bus en Febecoop.

kbc

FairFin houdt nieuw duurzaamheidsbeleid van KBC tegen het licht

KBC pakte onlangs uit met een nieuw duurzaamheidsbeleid dat veel aandacht kreeg in de pers. Toch waren hier en daar kritische stemmen te horen. Ook FairFin en Vrede hielden het nieuwe beleid tegen het licht en stelden 17 gerichte vragen aan de bank. KBC kwam haar antwoorden zelf toelichten. Het nieuwe beleid is zeker een stap vooruit. Maar de deur voor financiering van steenkool en kernwapens blijft openstaan.