krant

Onethische beleggingen mogen niet de norm zijn

1

Inhoud syndicerenRSS
Avondeditei_bas_haring_jan12

Bas Haring: boter bij de vis

Bas Haring heeft een boek geschreven over economie. FairFin en deBuren nodigden hem uit voor een lezing. Marjon Meijer van FairFin reflecteert op de avond.

Banks in Brussel

Lezingenreeks 'Money and the City' (EN)

Brussels Academy organiseert samen met FairFin, Financité en Cosmopolis een reeks lezingen (feb-maart) over geld en de stedelijke omgeving. Op 3 februari en 17 maart leveren wij een inhoudelijke bijdrage. Lezingen in het Engels, programma hier te bekijken.

Image from page 279 of "The Ladies' home journal" (1889)

Hoera, crisis!

Aangezien het businessmodel van banken na de crisis van 2008 niet echt is veranderd, ligt een volgende financiële crisis altijd op de loer. Hoe kan het middenveld zich erop voorbereiden zo'n crisis aan te grijpen voor maatschappelijke verandering?

CCIA_geld

16/2 Muntuit bij Vormingplus te Ronse

Kan geld de wereld redden? Natuurlijk niet, geld is slechts een ruilmiddel, zou je denken. Toch is geld méér dan dat.

Belfiuscrowd

Platform ‘BELFIUS IS VAN ONS’ ziet geen heil in beursgang staatsbank

21 Middenveldorganisaties uit heel België zetten hun schouders onder een platform ‘BELFIUS IS VAN ONS’ dat de toekomst van Belfius onder de aandacht wil brengen en pleiten voor een bank die focust op haar maatschappelijke opdracht.

appelen

Lezing Alternatieve Muntsystemen te Turnhout

Op dinsdag 14 februari 2017 om 20u gaat er een gratis lezing over alternatieve muntsystemen door in De Barzoen te Turnhout.